(0)

Selecteer Regio

DVD Perte Totale

20 jaar sluiting Renault Vilvoorde


De Sluiting

Op 27 februari 1997 kondigde de directie van Renault abrupt de sluiting aan van de vestiging in Vilvoorde. 3 098 mensen verloren hierdoor hun werk. Een drastische herstructurering op zo’n grote schaal was ongezien in België, met een maandenlange bezetting, betogingen en onderhandelingen tot gevolg. Na vijf maanden werd er een sociaal akkoord bereikt en één jaar na de sluiting ging als belangrijkste uitkomst van de sociale actie de wet-Renault van kracht.

De tentoonstelling en de DVD

Om deze gebeurtenissen te herdenken, organiseerde Linx+ Vlaams-Brabant, ABVV Metaal en de stad Vilvoorde twintig jaar later een herdenkingsweekend.

Voor deze gelegenheid werd een tentoonstelling opgezet in de oude fabrieksgebouwen van de Renault-vestiging op de Schaarbeeklei. De tentoonstelling focuste op de geschiedenis van Renault-Vilvoorde, het leven rond de fabriek en de onverwachte aankondiging van de sluiting op 27 februari 1997. Ook het sociaal conflict, de afbouw van de productie en de gevolgen van de sluiting kwamen aan bod. We toonden de film ‘Perte Totale’ uit 1997 met het chronologisch overzicht van de gebeurtenissen. Deze film met historisch beeldmateriaal is nu verkrijgbaar op DVD.

Bestellen?

Je kan de DVD "Perte Totale" nu bestellen bij Linx+ Vlaams-Brabant.

Vul het formulier in en schrijf € 5,00 (€ 3,00 dvd + € 2,00 verzendkosten) over op rekeningnummer BE07 0012 4622 3866

met vermelding "DVD Perte Totale"

Contacteer ons gerust voor extra informatie via linx.vlbr@abvv.be of 016/27.18.87

Bestelformulier DVD Perte Totale


Velden met een * zijn verplicht

Terug Top